Lätt och bra för ryggen!

By:

Jag och min fru har alltid tyckt att camping med husvagn verkar så härligt, och förra sommaren när hon också gick i pension tog vi steget och blev äntligen lyckliga husvagnsägare. Men samtidigt har flera av våra vänner med husvagn klagat över hur tungt det är att sätta upp och ta ner förtältet, och jag är förtidspensionär för ryggproblem så det kändes ju inte som någon bra kombination. Men vår son är väldigt bra på data, så han hjälpte oss att titta på olika alternativ och både han och vi tyckte att Tältmästaren verkade ha det största och bästa sortimentet. Det tycktes som de saluförde bra tält till bra priser och hade därtill en lång och gedigen erfarenhet av branschen. Jag ringde dem, och det visade sig att det finns lättviktstält! Så efter lite diskussioner kring vad som var bäst för oss, föll valet på ett tält som heter StarCamp Futura 390. Det är ett prisvärt tält som är väldigt enkelt att sätta upp, och väger faktiskt bara 21 kg eftersom stängerna är i stål och glasfiber. Väldigt snällt mot min rygg! Tältet känns stabilt och bra trots att det är så lätt. Själva tältduken är tillverkad i ett starkt material behandlat med något speciellt som höll bra för regn. Tältet passade perfekt till vår husvagn som är 255 cm, men jag vet att det även finns till mindre husvagnar för våra grannar har ett likadant fast lite äldre. Min fru fick välja färg för jag är inte så bra på sånt, och det blev en blågrå färg som till och med jag kan se passar riktigt bra till husvagnen. Tältet är 2,5 m djupt vilket är precis lagom för vår sittgrupp. Det är myggnät i fönstren och på framsidan av tältet har tre olika delar som går att rulla upp vilket är väldigt praktiskt.